Matando monstruos

14 12 2015

matando monstruos

El joc i la fantasia de la mainada és fascinant i apassionant!!! A vegades, però, aquesta fantasia supera la mentalitat adult/ta i veu en aquesta un perill.

Es freqüent que no s’entenguin alguns tipus de jocs de nens i nenes, principalment els que impliquen violència imaginaria. Veure com viuen les seves fantasies genera malestar, rebuig, por… en l’adult. No es comprenen tantes ganes de jugar a matar dracs, de disparar a monstres, de ser orfes o de fer trossets a algú…. sorgeixen moltes preguntes i pors.

A Gatzara observem en el dia a dia com en el joc de la canalla sorgeixen aventures on matan a feres, fan pòcimes per enverinar a algú malvat, construeixen trampes o les varetes màgiques tenen mil poders…. Gaudeixen i viuen amb emoció les aventures que s’imaginen! Aquesta fantasia, aquest joc, també forma part dels nens i nenes, de la seva personalitat, i hem de respectar-ho.

Més enllà de si personalment ens agraden o no, hem d’acceptar els seus interessos i acompanyar a la mainada a que jugui amb plaer i de manera respectuosa, que tothom gaudeixi en el joc (no és el mateix jugar a barallar-se que barallar-se).

Situant-nos al costat de la mainada, amb ganes de que es compreguin més les seves necessitats i el seu món emocional (on la ràbia, la tristessa, l’enuig també estàn presents i hem d’acceptar-ho) i de convidar-vos a la reflexió al voltant de la violència imaginaria. Us recomanem: “Matando Monstrous” de Gerard Jones. Llibre que parla de per què la mainada necessita fantasia, super-herois i violència imaginària, que res te a veure amb les violències reals.

Desitgem que gaudiu de la lectura!

 

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: