Aprenent a cada instant

15 06 2015

Fa al voltant d’un any, vam publicar un post recomanant aquest llibre: “Yo nunca fui a la escuela” d’André Stern, on narra les seves vivències respecte el seu procés d’aprenentatge sense trepitjar ni un sol dia l’escola.
La seva experiència és una més de les que han viscut i viuen molts nens i nenes que aprenen en llibertat, gaudint de jugar, investigar, llegir, preguntar, deduir… nens i nenes que son escoltades i respectades, que esdevenen persones adultes que viuen les seves vides sense haver anat a l’escola o educant-se més enllà d’aquesta. Tot i que sovint ens ho volen fer creure, l’aprenentatge no és propietat de l’escola ni de les institucions. L’aprenentatge es pot donar a cada instant si estem obertes a sorprendre´ns i a entusiasmar-nos i si podem gaudir de la llibertat per fer-ho.  L’André Stern expressa que és una persona banal a la que han deixat desenvolupar-se confiant en les seves capacitats d’aprenentatge i a la que han respectat i acompanyat en els seus interessos.

Aquestes setmanes l’autor del llibre ha estat fent diverses xerrades i conferències per l’Estat, explicant la seva experiència com a nen i ara com a persona adulta i pare, aprenent i acompanyant l’aprenentatge al marge de l’escola dia a dia.
Us enllacem la crònica, “Para educar a una tribu hace falta un niño”,  que ha fet l’Almudena Garcia sobre  la conferència “El entusiasmo como motor de aprendizaje” d’ André Stern al II cicle de conferències “Entendiendo la Educación” a Madrid, on comparteix el que son per a ell els principis claus en l’aprenentatge.  Desitgem gaudiu de la lectura!

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: