Per aprendre a…

9 03 2015

Al llarg dels anys de conèixer i participar en projectes d’educació lliure, hem observat que és molt comú que sorgeixin pors i dubtes al voltant de l’aprenentatge, principalment sobre les qüestions formals d’aquest.
Quan s’opte per una criança basada en una relació educativa respectuosa i lliure, per una opció alternativa a la lògica dominant , quan et surts del paradigma establert, les mirades de desaprovació i judici sovint es fan molt presents. Així és molt comú que sorgeixin pors que ens facin dubtar sobre si ens estem equivocant prenent aquest camí. Des de la nostra experiència observem que les pors més comuns són: si la mainada aprendrà a llegir i a escriure, a calcular, a parlar anglès… Quan sorgeixen aquest neguits, recordem que en la relació educativa és feina de les persones adultes desaprendre per aprendre que l’aprenentatge està en la nostra quotidianitat, en la curiositat i en les ganes d’experimentar i jugar.
Inspirant-nos en les paraules de Vicents Arnaiz,
“Per aprendre a caminar, el nen necessita estar en un context en el que les persones caminin.
Per aprendre a parlar, cal que el nen estigui envoltat de persones que parlen.
Per créixer, es necessari que el ne estigui envoltat de persones que creixen.”
entenem que aquesta premissa es pot utilitzar en tot allò que volem aprendre, així per aprendre a llegir cal que la mainada estigui envoltada de persones que llegeixin, per aprendre a sumar cal que la mainada estigui envoltada de persones que sumen,… en definitiva per aprendre hem d’estar envoltades de persones que aprenguin.
Per això, avui volem compartir aquest article: Mil ríos: lo que el mundo moderno ha olvidado acerca de los niños y el aprendizaje, per fer un giny i reafirmar-nos en que és pot aprendre de moltes maneres i que també existeixen altres paradigmes, altres lògiques que ens recolzen.

Desitgem que gaudiu d’aquest article ple de reflexions i vivències personals, qüestionaments i informació al voltant de l’aprenentatge, on també es posa en manifest el negoci dels sistemes educatius i de la professionalització.

 

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: